С тържествена церемония бе открита новата академична 2023/2024 година  в

...
С тържествена церемония бе открита новата академична 2023/2024 година  в
Коментари Харесай

Новата академична година бе открита в Медицински университет – Варна

С тържествена гала бе открита новата академична 2023/2024 година  в Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна. Началото бе сложено с водосвет за здраве и благополучие, който отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Ректорът на МУ-Варна проф. доктор Светослав Георгиев приветства първокурсниците с  „ Добре пристигнали “. В словото си той пожела на новите студенти да вървят решително към задачите си, да бъдат търпеливи и непрекъснати и да реализират всичко, за което мечтаят. Проф. Георгиев благодари на преподавателите за всеотдайната им работа и висок професионализъм. „ Пожелавам на цялата академична общественост да продължим развиването на науката и образованието и да даваме на страната ни най-добре подготвените  експерти, които да са поръчител за качествено опазване на здравето на международно равнище. “

Над 1500 първокурсници, от които над 350 задгранични студенти, прекрачиха прага на университета тази година. По традиция представители на първокурсниците с най-голям бал поставиха клетва за посвещение в медицината. За да бъдат алегорично приобщени към академичната общественост, новите студенти от специалностите „ Медицина “, „ Военен доктор “, „ Дентална медицина “, „ Фармация “, „ Военна здравна сестра “, „ Кинезитерапия “, „ Акушерка “ и „ Зъботехник “  бяха облечени в бели престилки от свои завършващи сътрудници – отличници.

По остарял български бит Ректорът на МУ-Варна проф. доктор Светослав Георгиев пожела на студентите „ да им върви по вода “ през новата академична година. Деканите на факултетите и шефът на Медицинския лицей посрещнаха първокурсниците с самун и сол и ги приветстваха с „ Добре пристигнали “.

Тържествено разкриване на новата академична година се организира и в трите филиала на Медицински университет – Варна в градовете Шумен, Сливен и Велико Търново.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР